Waarom spirulina gezond is?

Waarom spirulina gezond is?

Spirulina is in de basis een blauw-groene zoutwater alg die te vinden is in voornamelijk China, waar de algen biologisch worden geteeld. In spirulina zitten veel vitaminen, eiwitten, omega-3 vetzuren en mineralen die goed zijn voor een goede werking van je lichaam. Het is dus heel gezond.

We horen weleens geluiden dat spirulina de geur heeft van vis. Als je ooit spirulina gekocht hebt dan kan je dat misschien beamen. De geur is op zich logisch te verklaren, aangezien de blauw-groene alg voortkomt uit de zee waar vissen van nature ook in zwemmen. Spirulina is overigens wel heel gezond én je kunt het wel lekker maken in andere gerechten. Wij helpen je op weg, maar eerst gaan we iets dieper in op wat spirulina doet voor je lichaam.

Wat doet spirulina voor je lichaam?

Spirulina zit vol met eiwitten. Eiwitten bestaand uit (essentiële) aminozuren die het lichaam energie geven. Elk weefsel in je lichaam, zoals spieren en organen, bestaat uit cellen en alle cellen hebben eiwitten en aminozuren nodig om te kunnen overleven. Daarnaast vind je in spirulina ook veel vitaminen, A, B, D en E die van essentieel belang zijn voor het functioneren van je lichaam.

Waar kun je spirulina in gebruiken?

Spirulina is een zeer geschikt en gezond voedingsproduct als je regelmatig (top)sport bedrijft of een sportieve levensstijl hanteert. Je kunt onze spirulina poeder heel goed verwerken in Spirulina-kokoswatersap, Zeewier wondersmoothies of een groene smoothie. Bekijk onze receptenpagina voor de recepten en nog meer inspiratie voor gezonde gerechten.