Voor vitale 50-plussers

Jezelf fit voelen in lichaam en geest

Een gezonde voeding
voor een gezond leven

Vitaal worden, meer energie krijgen en lekkerder in je vel zitten. Dat willen we allemaal. Een groot deel van het vitaler worden zit hem in het eten van gezonde en voedzame maaltijden. Wat je eet en hoe je eet heeft namelijk invloed op je lichaam en op hoe je je voelt. Een gezond en stevig ontbijt geeft goede energie voor de dag. Goed gespreide maaltijden en tussendoortjes over de dag houden de bloedsuikerspiegel constant en op tijd eten voorkomt een opgeblazen gevoel. Maar ook wát je eet bepaald hoe je in je vel zit. We gaan wat dieper in op wat je dan kan eten om jezelf vitaler te voelen.

Vitaal leven

In de loop der jaren krijgt uw lichaam heel wat te verduren, zeker als het al heel wat jaren meeloopt. Bij het ouder worden hoort nu eenmaal ook dat uw lichaam meer gebreken gaat vertonen. Door uw lichaam zo goed mogelijk te verzorgen blijft het gezond en vitaal. Een vitaal lijf zorgt er weer voor dat u met veel plezier de dingen kunt blijven doen die u graag doet. Wellicht lekker fietsen op de Veluwe, verre reizen maken of leuke dingen doen met de (klein)kinderen. Het innemen van extra vitamines en mineralen is dan zeer aan te raden.

Gezond oud worden

Bij het ouder worden hoort ook meer vrije tijd, tijd die u zo goed mogelijk wilt benutten met een gezond en energiek lichaam. Voldoende lichaamsbeweging en gezonde voeding zijn onmisbaar om beperkingen van het lichaam en chronische ziekten langer uit te stellen. Juist bij het ouder worden wordt gezond eten extra belangrijk.

Bekijk alle superfoods

Deskundige voedingsadvies

Wij hebben jarenlange ervaring met gezonde voedingsproducten en we houden ervan om onze kennis en ervaring met anderen te delen. Zo weten we bijvoorbeeld ook dat dagelijkse aanvulling van voedingssupplementen en vitaminen op latere leeftijd geen overbodige luxe is. De kans bestaat op een tekort aan eiwit, vitamines en mineralen.

Meer Energie

Begin de dag met een verse smoothie waar spirulina of chlorella in zit, zodat je de dag goed kan beginnen. In de middag is multi vitamine geschikt om in te nemen, omdat je dan vaak een ‘inkakmomentje’ hebt. Het is ook belangrijk om geen maaltijd over te slaan om het energie niveau op peil te houden.

Bekijk alle voedingssupplementen

Meer weten?
raadpleeg onze voedingsdeskundige

Heb je een specifieke vraag over voeding of welke voedingstoffen voor jou persoonlijk van belang kunnen zijn? Onze voedingsdeskundige staat voor je klaar om je advies te geven over jouw persoonlijke situatie.

Neem contact op