Voor groei
en herstel

Als aanvulling op uw gezonde voeding

Bekijk alle vitamines & supplementen

Een gezonde voeding
voor een gezond leven

Vitiv heeft er voor gekozen om de voedingssupplementen zo natuurlijk mogelijk te houden. Dit om onderscheid te maken. Wij hebben dan ook zo weinig mogelijk hulp- en vulstoffen gebruikt. Onze voedingssupplementen zijn ervoor om de vitamines en mineralen in het lichaam aan te vullen. In ons drukke bestaan vragen wij heel erg veel van ons lichaam. Onze voedingssupplementen vullen de vitamines en mineralen aan die we niet uit ons dagelijkse voedsel kunnen halen. Bijvoorbeeld de coating van de tabletten. Wij zijn van mening dat als je een tablet goed slaat een coating overbodig is. Onze tabletten zijn allemaal glad geslagen en gemakkelijk te slikken.

Supplementen & vitamines

Ons lichaam kan niet zonder vitamines. Vitamines zijn namelijk belangrijk voor de groei, het herstel en het goed kunnen functioneren van ons lichaam. Ons lichaam is niet in staat om zelf voldoende vitamines en mineralen aan te maken. Het is daarom belangrijk dat wij zelf goed en gevarieerd voedsel eten wat rijk is aan verschillende vitamines.

Naast gezond en gevarieerd eten, kan het soms verstandig zijn om aanvullende vitamines te slikken in de vorm van voedingssupplementen. Zeker voor bepaalde groepen als baby’s, kinderen, zwangere vrouwen, veganisten en mannen en vrouwen boven de 50 jaar zijn extra vitamines aan te raden. Supplementen zijn geen wondermiddelen, maar helpen wel om het lichaam in goede conditie te houden, zeker bij een tekort aan bepaalde vitamines.

Waar komt de vitamine vandaan?

De vitamine is begin 20e eeuw ontdekt als stof dat essentieel is voor het behoud van een goede gezondheid. De naam vitamine stamt dan ook af van het Latijnse vita (leven) en amine (stikstof). Later bleek dat er niet in elke vitamine stikstof zit, maar inmiddels was de naam als helemaal ingeburgerd. Later in de 20e eeuw zijn manieren bedacht om vitaminen na te maken in wat wij nu kennen als voedingssupplementen in de vorm van pillen, poeders en capsules.

Bekijk alle supplementen en vitamines

Dertien soorten essentiële vitamines

In totaal zijn er 13 verschillende vitamines die essentieel zijn voor het lichaam, dat zijn vier vet oplosbare vitamines A, D, E, K en negen water oplosbare vitamines B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11, B12 en C. Vitaminen die vet oplosbaar zijn zitten in het vet van voedsel en worden in het weefsel van het lichaam opgeslagen. Water oplosbare vitaminen zitten in het vocht van voedsel en worden minder goed opgeslagen door het lichaam.

Een gezonde levensstijl

Naast voldoende vitamines en mineralen en gevarieerd eten is een gezonde levensstijl ook heel belangrijk om het lichaam gezond te houden en de kans op ziektes te verkleinen. Dus voldoende lichaamsbeweging, slaap en ontspanning zijn net zo belangrijk.

Bekijk energie verhogende producten

Meer weten?
raadpleeg onze voedingsdeskundige

Heb je een specifieke vraag over voeding of welke voedingstoffen voor jou persoonlijk van belang kunnen zijn? Onze voedingsdeskundige staat voor je klaar om je advies te geven over jouw persoonlijke situatie.

Neem contact op