Sportieve
voeding

Jezelf fit voelen in lichaam en geest

Een gezonde voeding
voor een fit en sportief leven

Als je sportief bent aangelegd en regelmatig sport is het belangrijk om je voeding hier op aan te passen om blessures te voorkomen en je sportprestaties te verbeteren. Wij helpen je graag om de juiste voedingssupplementen en vitaminen te vinden die passen bij de intensiteit van jouw sportgedrag.

Ik doe aan krachtsport

Als je tijdens het sporten kort krachtinspanningen verricht doe je aan krachtsport. Denk hierbij aan bijvoorbeeld fitness, gewichtheffen en bodybuilding. Binnen de krachtsport, hoe kan het ook anders, staat krachtmeting centraal. Het trainen van de spieren is dan het belangrijkste en hiervoor heeft je lichaam voldoende eiwitten of aminozuren nodig. Aminozuren zijn de deeltjes waaruit een eiwit is opgebouwd en eiwit wordt ook wel proteïne genoemd.

Voor krachtsport zijn proteïnen erg belangrijk. Wij raden aan om te kiezen voor plantaardige proteïnen, zoals pea proteïnen en bruine suiker proteïnen in combinatie met kokoswater. Neem de proteïnen in voor, tijdens en na het sporten. Ook kaas en eieren zijn goede bronnen van proteïnen.

Bekijk recepten met kokoswater

Ik doe aan duursport

Verricht je juist lange spierinspanningen dan hebben we het over duursport, denk aan wielrennen, lange afstand schaatsen en hardlopen. Bij duursport kan het voorkomen dat je last krijgt van kramp. Dit komt meestal door te weinig vocht en te weinig toevoer van mineralen, zoals magnesium en calcium. Het binnenkrijgen van essentiële vitaminen is ook belangrijk bij duursporters.

Voor duursporters is het aan te raden visolie capsules of magnesium citraat poeder in te nemen. De meeste sporten hebben vaak een tekort aan magnesium, waardoor spieren minder snel herstellen. Voor het sporten is het aan te raden om druivensap te drinken, zodat je longen beter zuurstof kunnen opnemen tijdens het sporten.

Bekijk onze verschillende visoliën

Meer weten?
raadpleeg onze voedingsdeskundige

Heb je een specifieke vraag over voeding of welke voedingstoffen voor jou persoonlijk van belang kunnen zijn? Onze voedingsdeskundige staat voor je klaar om je advies te geven over jouw persoonlijke situatie.

Neem contact op