Speciale
dieetwensen

Jezelf fit voelen in lichaam en geest

Een gezonde voeding
voor een speciaal dieet

Het kan zijn dat je door allergische reacties tijdelijk of permanent moet letten op wat je eet om je gezond te kunnen voelen. Aangepast eten en niet zomaar alles kunnen eten wat een ander eet is niet altijd makkelijk. Gelukkig zijn er steeds meer voedingsproducten die geen suikers of gluten bevatten en die je dus gewoon kunt eten zonder dat je er last van krijgt. Ondanks jouw aangepaste eetpatroon kun je toch lekker en gezond eten. Neem gerust eens een kijkje op onze receptenpagina voor gerechten zonder suiker, lactose of gluten.

Suikervrij eten

Op het moment dat je last hebt van diabetes, zwangerschapssuiker of een sterk wisselende bloedsuikerspiegel (hypoglykemie) is suikervrij eten de enige oplossing om gezond te eten en je gezond te voelen. Ook als je wilt afvallen kan suikervrij eten het gewicht verliezen versnellen. Onze noten, zaden en muesli bevatten bijvoorbeeld geen suiker. Bekijk gerust eens onze recepten.

Glutenvrij eten

Een aangepaste eetpatroon is niet altijd makkelijk, maar als je weet wat je wél kunt eten scheelt het al de helft. In bijna al onze producten zitten geen gluten verwerkt. Met de volgende ingrediënten kan je hele lekkere glutenvrije maaltijden bereiden: amandelmeel, kokosmeel, kokosrasp en quinoa. Bekijk onze recepten voor inspiratie en ideeën.

Bekijk dieetvoeding

Meer weten?
raadpleeg onze voedingsdeskundige

Heb je een specifieke vraag over voeding of welke voedingstoffen voor jou persoonlijk van belang kunnen zijn? Onze voedingsdeskundige staat voor je klaar om je advies te geven over jouw persoonlijke situatie.

Neem contact op