Wat is er nou lekkerder dan een glas zelfgemaakte amandelmelk?
Amandelmelk
Bereidingswijze
1. Doe de amandelen in een kom en doe er net zoveel water bij zodat ze goed onder water staan. Week de amandelen gedurende minimaal 8 uur in een kom met water. De amandelen zullen zich volzuigen met water waardoor het eindresultaat beter is.
2. . Laat de amandelen uitlekken (restwater gooi je weg) en doe ze in een blender. Voeg 1 liter water toe. (of minder, afhankelijk van je blender. Je kunt later het water aanvullen tot 1 liter)
3. Laat de blender ongeveer 1 minuut op de hoogste stand draaien. Je krijgt een mooie schuimende massa.
4. Doe een stuk kaasdoek of een linnen glazen doek in een puntzeef of in een bolzeef. Hang deze in een kom. Giet de inhoud van de blender door de zeef. Je merkt dat het vocht steeds minder goed door de zeef loopt. Pak dan de punten van het doek en neem ze bij elkaar. Wring nu al het resterende vocht uit de amandelpulp totdat er niets meer uitkomt. Je amandelmelk is nu klaar!
5. Je kunt het in een fles doen en een paar dagen bewaren in de koelkast. De pulp kun je in porties invriezen voor een lekker baksel. Wanneer er in recepten om amandelmeel gevraagd wordt, kun je dit 1 op 1 vervangen door de pulp. Je kunt de pulp ook drogen in de oven of dehydrator. Daarna kun je de pulp nog een keer malen in een keukenmolen. Je houdt nu een fijn meel over.