Verantwoorde
voeding

Rechtstreeks uit de natuur

Bekijk alle natuurvoeding

Een gezonde voeding
voor een gezond leven

Vitiv heeft een groot scala aan natuurvoeding. Hieronder verstaan wij bonen, linzen, vlokken, muesli’s, melen, kruiden, zaden & pitten. Natuurvoeding is voeding dat met zorg en respect voor natuur en dier tot stand is gekomen. Er worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt en het is 100% biologisch zonder toevoegingen. Biologische producten bevatten meer vitamines en mineralen dan niet-biologisch en bovendien veel lekkerder.

Zaden en bessen

In ons assortiment gezonde voedingsproducten vind je ook verschillende soorten zaden en bessen. Het zijn allemaal zaden en bessen die van nature veel voedingswaarde bevatten en vol zitten met vitamines en mineralen. Het gebruik van zaden en bessen wint steeds meer aan populariteit. Steeds meer mensen voegen deze producten toe aan hun dagelijkse maaltijden, omdat ze het lekker vinden.

Soorten zaden

Als we het hebben over gezonde zaden, dan hebben we het over chia zaden, hennep zaad, lijnzaad, zonnebloempitten en pompoenpitten. Deze zaden kan je gemakkelijk en snel bij het ontbijt door de yoghurt doen. Lijnzaad kan ook prima toegevoegd worden aan een warme maaltijd. Zelfs door de soep kunnen deze gezonde zaden prima smaken. Ze zijn ook nog eens heel gezond. Chia zaden bestaan voor 37% uit vezels die belangrijk zijn voor een goede darmwerking, voor 18% uit Omega 3 vetzuren en voor 20% uit mineralen en proteïnen. Chia zaad neemt daarnaast ook veel vocht op, dus genoeg blijven drinken is erg belangrijk.

Bekijk alle natuurvoeding

Verschillende soorten meel

In onze voedingsassortiment vind je ook verschillende soorten meel. Geen tarwemeel, maar bijvoorbeeld amandelmeel en kokosmeel. De behoefte aan meelsoorten, anders dan tarwemeel is de laatste jaren gegroeid. De voornaamste reden hiervoor is de wens van steeds meer mensen om glutenvrij te eten. In tarwe zitten namelijk gluten. Gluten kunnen langzaam de darmen beschadigen bij mensen die allergisch zijn voor gluten of een intolerantie hebben voor gluten. Een symptoom daarvan is vaak buikkramp. Een alternatief voor tarwemeel is dan meel zonder gluten, zoals amandelmeel of kokosmeel.

Recepten en tips

Bekijk gerust eens onze recepten en tips voor meer inspiratie over het bakken met bijvoorbeeld amandelmeel of kokosmeel. In onze blog schrijven we ook regelmatig over hoe uw onze Vitiv producten eenvoudig en snel kunt verwerken in een lekkere en voedzame maaltijd.

Bekijk smoothies voor extra energie

Meer weten?
raadpleeg onze voedingsdeskundige

Heb je een specifieke vraag over voeding of welke voedingstoffen voor jou persoonlijk van belang kunnen zijn? Onze voedingsdeskundige staat voor je klaar om je advies te geven over jouw persoonlijke situatie.

Neem contact op