Vitaler
worden

Jezelf fit voelen in lichaam en geest

Een gezonde voeding
voor meer energie

Vitaal worden, meer energie krijgen en lekkerder in je vel zitten. Dat willen we allemaal. Een groot deel van het vitaler worden zit hem in het eten van gezonde en voedzame maaltijden. Wat je eet en hoe je eet heeft namelijk invloed op je lichaam en op hoe je je voelt. Een gezond en stevig ontbijt geeft goede energie voor de dag. Goed gespreide maaltijden en tussendoortjes over de dag houden de bloedsuikerspiegel constant en op tijd eten voorkomt een opgeblazen gevoel. Maar ook wát je eet bepaald hoe je in je vel zit. We gaan wat dieper in op wat je dan kan eten om jezelf vitaler te voelen.

Lichamelijk én mentaal fit

Lekker in je vel zitten, betekent dat je lichaam fit is, maar ook dat je je mentaal goed voelt. Je kunt meer dingen aan en je geniet meer van het leven. Voldoende energie is dan erg prettig, maar goed kunnen concentreren en helder kunnen denken zijn ook zaken waardoor je je goed gaat voelen. Naast voldoende beweging speelt ook voeding hierin een belangrijke rol.

Betere concentratie en helder denken

Bepaalde voedingsstoffen helpen je om beter te concentreren en helder te denken. Denk bijvoorbeeld aan visolie, vitamine B6, vitamine B12 en maca poeder. Visolie omdat het veel omega 3 bevat, wat weer goed is voor hart- en bloedvaten.

Bekijk concentratieverhogende voeding

Sterkere spieren en botten

Uiteraard is calcium goed voor de ontwikkeling van gezonde botten en magnesium goed voor de ontwikkeling van onze spieren. Aan te raden is om een half uur voor het slapen gaan één theelepel magnesium citraat poeder in te nemen voor ontspannen spieren en een goed gevoel in het hoofd.

Meer energie

Begin de dag met een verse smoothie waar spirulina of chlorella in zit. Het geeft je lichaam extra energie, zodat je de dag goed kan beginnen. In de middag is multi vitamine geschikt om in te nemen, omdat je dan vaak een ‘inkakmomentje’ hebt. Het is ook belangrijk om geen maaltijd over te slaan om het energie niveau op peil te houden.

Bekijk smoothies voor extra energie

Meer weten?
raadpleeg onze voedingsdeskundige

Heb je een specifieke vraag over voeding of welke voedingstoffen voor jou persoonlijk van belang kunnen zijn? Onze voedingsdeskundige staat voor je klaar om je advies te geven over jouw persoonlijke situatie.

Neem contact op