Een gezonde voeding
voor een bewustere levenswijze

Wil jij bewust eten en weten wat je eet? Wij helpen je om inzicht te krijgen in de bestanddelen van gezonde voeding en waarom je lichaam bepaalde voedingsstoffen nodig heeft. Wat zit er in goji bessen en waarom heeft mijn lichaam dat nodig? Of waarom is het belangrijk om zo veel mogelijk natuurlijke voeding te eten? Kortom, als je bewust wilt leren eten ben je bij Vitiv aan het juiste adres.

Welke voedingsstoffen heeft je lichaam nodig?

In totaal zijn er ongeveer 40 voedingsstoffen die essentieel zijn voor het goed functioneren van je lichaam. Deze voedingsstoffen zijn onder te verdelen in macro- en micro voedingsstoffen. Macro voedingsstoffen zijn vetten, eiwitten en (eenvoudige en complexe) koolhydraten. Micro voedingsstoffen zijn vitaminen en mineralen. Beide soorten zijn onmisbaar voor je lijf, want zelf kan je lichaam onvoldoende van deze stoffen aanmaken.

Je lichaam gebruikt deze voedingsstoffen om alle processen te regelen die zich in je lijf afspelen, denk aan het geven van energie, het afbreken van voeding (spijsvertering) en het herstellen van je lichaam na inspanning.

Bekijk psyllium husk vezels, een vezelrijk product

Gezonde Vitiv producten

Iedere dag multi vitamine innemen is belangrijk voor een gezonde huidhouding in je lichaam. Ditzelfde geldt voor het eten van groenten en fruit (minimaal 5 verschillende groeten en fruit per week). Ook volkoren producten zijn belangrijk om een gezonde voedingstoffen binnen te krijgen net als spelt producten. Drink daarnaast voldoende water (1,5 tot 2 liter per dag) en zorg voor genoeg beweging, dan blijft je langer fit en vitaal.

Bekijk al onze multivitamine