Gewicht
beheersen

Jezelf fit voelen in lichaam en geest

Een gezonde voeding
voor een gezond lichaam

Gewichtsbeheersing is iets waar we allemaal, misschien wel dagelijks, mee bezig zijn. Het juiste en meest gezonde lichaamsgewicht kun je aflezen uit je BMI (Body Mass Index). Je BMI is grof uit te rekenen aan de hand van je leeftijd, lengte en huidige gewicht. Is je BMI tussen de 18,5 en 25, dan is je lichaamsgewicht gezond. Een gezond lichaamsgewicht betekent, niet te zwaar maar ook niet te licht. Wij hebben een handige tool gevonden waarmee je je BMI eenvoudig kunt uitrekenen.

Gezond eten én bewegen

Op gewicht blijven is de grootste uitdaging, dat wil zeggen dat je afstand moet doen van je slechte eetgewoontes om niet te zwaar of te licht te worden. Op gewicht blijven begint uiteraard met het weten wat jouw juiste streefgewicht is. Als je dat eenmaal weet gaat het om de juiste voeding én voldoende lichaamsbeweging. De juiste combinatie van deze twee is de sleutel tot succes.

Bepaalde voeding is extra ondersteunen in het verbranden van lichaamsvet. Denk aan Keltisch zeezout, verse grape fruit en citroen(sap). Verwerk deze ingrediënten in een smoothie of een verse maaltijdsalade om uw doel te bereiken, namelijk gewichtsbeheersing. Probeer op vaste tijden te eten en sla geen maaltijden over. Als tussendoortje kun je bijvoorbeeld een rijstwafel eten.

Bekijk acai poeder wat helpt bij afvallen

Afvallen en gewichtsbeheersing

Afvallen en gewichtsbeheersing zien wij als twee verschillende dingen. Afvallen is gezond, zolang het niet onder je streefgewicht gaat. Gezond eten moet geen obsessie worden het is enkel middel om een gezond en consistent gewicht na te streven. Gezond, regelmatig én gevarieerd eten draagt bij aan een consistent lichaamsgewicht om het bekende ‘jojo effect’ te voorkomen. Gezonde voeding, zoals superfoods, draagt bij aan een gezonde maaltijd en een gezond lichaam.

Kijk bij superfoods voor meer informatie

Meer weten?
raadpleeg onze voedingsdeskundige

Heb je een specifieke vraag over voeding of welke voedingstoffen voor jou persoonlijk van belang kunnen zijn? Onze voedingsdeskundige staat voor je klaar om je advies te geven over jouw persoonlijke situatie.

Neem contact op